Így éltek Ti - a családotok egy napja hiteles képekkel elmesélve...

A dokumentarista családfotózás során megörökítem a családotok egy napját részben vagy teljes egészében azt, ahogyan valóban éltek, amilyenek valójában vagytok! Igény szerint Veletek töltök néhány órát vagy akár egy egész napot, ezalatt csendes megfigyelőként lencsevégre kapom a családotok jellemző pillanatait, a kedvenc közös elfoglaltságaitokat, a gyerekek apró rezdüléseit, gesztusait, akár a reggeli készülődés vagy az esti rutin kedves és vicces pillanatait, a közös sétát, játszóterezést, gyurmázást, családi sütést-főzést, kreatív alkotást, bármilyen olyan mozzatot, amire szívesen visszaemlékeztek majd hosszú évek múltán is.

Mesterkélt beállítások helyett a valódi hétköznapok természetes folyamát örökítem meg számotokra.

A valódi élet nem pózolt, nem tökéletes, és valljuk be, tele van káosszal – de annyira különleges és egyedi! Ahogyan Ti is azok vagytok! Én segítek emlékezni a család életét alkotó apró pillanatokra!

Miről szól a dokumentarista családfotózás?

A dokumentarista családfotózás éppúgy egy kötetlen, felszabadult esemény, mint a lifestyle családi fotózás, a különbség csupán annyi, hogy hosszabb időt töltök Veletek. Nincsenek kötelező pózok, mindvégig valódi, őszinte életképeket készítek Rólatok, a közösen eltöltött néhány óráról. Ezalatt szabadon választhattok bármilyen kinti vagy benti programot, amit szívesen csináltok együtt. Lehet ez akár egy közös séta és játszóterezés a környéken, fogócskázás, homokvár építés, piknikezés, egy kisebb családi túra, a reggeli vagy ebéd közös elkészítése, legózás, társasozás, festés, rajzolás, meseolvasás, birkózás, párnacsata, bármi, amit csak szeretnétek! A lényeg, hogy magatokat adjátok, és elmerüljetek az adott közös tevékenységben, megpróbálva teljesen kizárni a külvilágot, és azt, hogy én fotózlak közben Titeket. : )

Dokumentarista családfotózás esetén a helyszín a saját otthonotok vagy egy kedvenc szabadtéri helyszínetek.

Nagy kedvencem ez a típusú fotózás, hiszen igazán Rólatok szól! Amikor nem csak 1 órát töltünk együtt, hanem többet, sokkal jobban ki tud bontakozni a személyiségetek, még jobban el tudjátok engedni magatokat. Csak élvezd a szeretteid társaságát, engedj el minden stresszt, és add át magad teljesen ennek a közös családi programnak, minőségi időnek, amit együtt tölthettek. Én ott leszek, hogy megörökítsem azokat a pillanatokat, amiket garantáltan imádni fogsz! Hogy miért? Mert igazán Ti lesztek rajta a fotókon, mindenféle Rátok erőltetett beállítás és sallang nélkül!

Mire számíthatsz a fotózás kapcsán?

Ez az a típusú fotózás, amire nem igazán kell készülni! Nem kell, hogy kitakarítsd előtte a házat, elengedő, ha azokban a terekben, ahol a nap folyamán fotózni fogunk, nagyjából elpakoltok, de ezt sem kell túlzásba vinni. Megbeszéljük, hogy nagyjából hány órát töltsek Veletek, végig otthon leszünk-e, vagy szeretnétek kimenni a szabadba is. De ez akár a nap folyamán is rugalmasan alakítható, nem kell semmilyen tervhez ragaszkodni, a spontán dolgok sokszor a legjobbak!

Természetes, hogy a néhány együtt töltött óra alatt esetleg lesz olyan, hogy a gyerekek épp nem a legjobb formájukat hozzák, összevesznek kicsit a tesóval vagy hisztiznek valamiért, de emiatt ne érezd magad zavarban! Háromgyerekes anyukaként tisztában vagyok vele, hogy milyen a valódi gyerekes lét, nem igazán tud meglepni semmi! Ha úgy érzed, hogy ezeket a pillanatokat inkább ne örökítsem meg, akkor egy kis szünetet tartunk. A lényeg, hogy ne stresszelj a fotózás miatt!

A fotózás során nem irányítalak Titeket, nem szólok bele az eseményekbe és nem alakítom azokat. Ez a hitelesség kulcsa, így fognak a fotók igazán Rólatok szólni!

A dokumentarista stílushoz nálam hozzátartozik, hogy a fotókat csak minimálisan retusálom, sőt, a legtöbb család bőr retus nélkül kéri tőlem a képeket. 

Szeretem a maguk valójában megmutatni a hétköznapi pillanatokat és Titeket is! 

Dokumentarista családfotózásnál ez még inkább fókuszba kerül. Nem egy mesterkélt, ál-valóságot szeretnék megörökíteni számotokra, hanem a valódi élet szépségét, megismételhetetlen és őszinte pillanatait.

Történetmesélés a főszerepben Veletek!

A pózolt családi portrékkal ellentétben a dokumentarista fotózás valódi és őszinte pillanatokat örökít meg a család életéből. 

Egyedi és személyre szabott, rugalmasan alakítható, természetes és hiteles.

Elmeséli a családotok történetét, a mindennapi életetek apró mozzanatait, meglátod milyen jó érzés lesz majd ezeket a pillanatokat felidézni egy-egy fotó láttán! Hiszen olyan gyorsan felnőnek a gyerekek, sokszor egy-egy életszakaszra már alig emlékszünk. De a képek mindig segítenek felidézni, hogy milyenek is voltak, milyen volt az együtt töltött idő. Generációkon keresztül továbbadható, felbecsülhetetlen értékű emlékekkel lesztek gazdagabbak.

Ráadásul maga a fotózás egy stresszmentes és élvezetes időtöltést nyújt az egész családnak. Kevésbé megterhelő, mint egy hagyományos fotózás, nincs szükség gondosan megválogatott ruhatárra, feszengős pózokra vagy műmosolyra. 

Örök emlékek a legjellemzőbb, legmeghittebb és a legviccesebb pillanatokról, hű lenyomat a családotok mindennapjairól, a gyerekek aktuális életszakaszáról, szokásairól, gesztusairól, a családi kötelékekről, a felszínre kerülő érzésekről.

A család a legnagyobb kincs…

A családunk egy horgony, a fő hajtóerőnk, amiért és akikért minden nap keményen dolgozunk. 

A mai rohanó világban sokszor annyira elfoglaltak vagyunk, hogy elfelejtünk picit megállni, hátralépni, és időt szakítani arra, hogy hálásak legyünk értük, gyönyörködjünk bennük és igazán értékeljük őket.

Állítsuk meg együtt a pillanatot, szívd magadba őket, a legapróbb gesztusaikat is, élvezd az együtt töltött időt, és gyűjts emlékeket! A fotóimmal pedig segítek, hogy újra és újra átélhesd ezeket az értékes pillanatokat!

Készen állsz velem egy fotózásra?

A Ti életetek az én szememmel…

Örömmel lennék egy hűséges “barát”, aki végigkíséri a családod életútját és megörökíti az egyes életszakaszok, mérföldkövek vissza nem térő pillanatait!

Az idő nem kegyes hozzánk, ezerrel peregnek a homokszemek az órában, a gyerekek csak nőnek, mint a gomba. Állítsuk meg együtt egy picit az időt, hogy örökké emlékezhessetek erre az időszakra!

Emlékőrzés

A lecsodásabb dolog, ami ezekkel a családi  fotókkal történhet, ha fotókönyvként, vászonképként vagy különböző ajándéktárgyként valódi, kézzel fogható emlékeket készítetek belőlük. Én ebben is szívesen segítek! Ne hagyd, hogy az elkészült fényképek egy pendrive-on porosodjanak a fiók mélyén!